COMPLETE EASY MEDIUM kerti kemence

COMPLETE EASY MEDIUM kerti kemence COMPLETE EASY MEDIUM kerti kemence COMPLETE EASY MEDIUM kerti kemence COMPLETE EASY MEDIUM kerti kemence

 

COMPLETE EASY MEDIUM kerti kemence, hagyományos fatüzeléses

 

                          

Lista ár: 359.600.- Ft  AKCIÓS ÁR:   316.450.- FT

                    

Mérete: 97x81 x magasság (változó)

Súlya: 980 kg

Kemence belső mérete: 77x65 cm

bemeneti nyílás mérete: 47x25 cm

Teljesítmény: 4 pizza d=30 cm


Ez a tűzálló samott alapanyagú kemencét kültéri használatra tervezték. Könnyen szerelhető anélkül, hogy bonyolult burkolati szigetelési szerkezettel látnánk el. 

Mindez köszönhető annak, hogy a kemence már rendelkezik egy természetes szigeteléssel. Az új típusú szerkezet duplafalú. A két fal között létre hoztunk egy légrést, mely szigeteli a belső szerkezetet. 

Annyi a dolgunk, hogy az elemeket össze szereljük, és a külső felületet víztaszító kvarc festék használtával 3-4 mm vastagságban lefessük. Palazzetti silikon bázisú, hőálló kvarccal kevert festéke tökéletesen alkalmas a külső szerkezet festésére.

Festés után a felület vízzel mosható. 


A készlet tartalmazza:

A kemence elemeit raklapra csomagolva, beton alapot, munkalapot, füst szabályzó szelepet, festett acl ajtó (kémlelő nyílással, hőmérővel, huzat szabályzóval), szigetelés, Kémény és szerelési készletet: kerámia szál tömítés, kerámia szálas üveggyapot szigetelés, speciális hőálló ragasztó, festék.

 

Használati útmutató:

A kemencét tesztelték. Csak fatüzelésre alkalmas. Ne használjon semmilyen más tüzelőanyagot.

 

Mire ügyeljünk a fa használatakor:

- natur fa legyen

- kemény fa legyen (mint pl: bükk9

- nem tartalmaz vegyi hulladékot (mint pl: festék, ragasztó...)

- nem fertőzött parazitákkal, nem rothad.

- 20% alatti páratartalmú száraz fa legyen ( a fát szárítani kell 6-12 hónapig légköri viszonyoktó mentes helyen)

A száraz fa garantálja, hogy gyorsaban melegszik fel a kemence, és kevesebb hulladék keletkezik. 

 Különösképp ne használja tüzelésre az alábbiakat:

 - raklap, szén, koksz vagy hasonló anyag

- kémialilag kezelt fa, gyúlékony anyaggal áztatott fa (pl: gátolaj) és tenegervízzel áztatott fa

- rétegelt lemez, laminált fa

- vasúti talpva, vagy asztalos műhelyek hulladéka

- tűlevelű vagy gyantás fát (rossz ízt ad az ételnek, a gyanta nagyon gyúlékony, és a nagy mennyiségű gyantás anyagok hamar eltömítika afüstjáratot.)

- nem használjon: rózsa, teak, és mahagóni fát.

 

 A kemence begyújtása:

1. Válaszd ki a kemence közepén azt a pontot, ahol a tüzet szeretnéd rakni. Papírt tekerj össze labda formájúra, helyezd a kemence közepére. Vagy használhatsz begyújtó kockát is, csak arra ügyelj, hogy természetes anyagból legyen (pl. fa, paraffin). A kemikáliákkal átitatott begyújtó nem használható, mert súlyosan károsítaná a kemence belsejét.  Tégy a papírra kisebb mennyiségű rőzsét, vagy gondosan válogatott apró fát. Gyújtsd meg a tüzet.
 
2. Amikor a papír már ég, csukd be a kemence ajtaját, nyisd ki a füstszabályzó szelepet, hogy megfelelő legyen a belső levegőáramlás.
 
A láng begyújtásához ne használjon vegyi anyagokat: alkohol, lámpa olaj, kerozin, gázolaj, vagy hasonlót.
 
3. Ahogy a lángok egyre intenzívebbbek, adjon a tűzhöz 1-2 db fa hasábot, minden egyes alkalommal. Az ajtót gondosan zárja vissza.
 
4. Amikor a lángok alacsonyabbá válnak, és csak parázslik, tegyen a tűzre 2-3 db tűzifát. Vigyázzon, hogy ne terhelje túl a kemencét.
 
5. Nagyjából 1 óra múlva ( a felfűtési idő függhet használt fa fajtájától, és a használt kemence fajtájától) a kemence eléri a megfelelő sütési hőmérsékletet. El kezdhető az étel sütése.
 
6. Utána ne adjunk hozzá több fát, várjuk meg, hogy a lángok alacsonyabbá váljanak, és csak néhány parázs maradt.
Ne távolítsa el a keemnce belsejéből a még égő, parázsló fát: balesetveszélyes Önre nézve és másokra is. Tűz is előfordulhat!

 

 

 

 

 

 

 


Teljesítmény:
.
Kérdése van? Ajánlatot kérne?  
« Vissza az előző oldalra
Telefon: 06 20/259-0960
06 20/259-0950
E-mail: gemini.palazzetti@gmail.com
Elérhetőségek
Blogger
Facebook